Voeding voor een 4 maanden oude baby

Groentehapje baby

Snacks voor een baby van 4 maanden kunnen bestaan uit voeding zoals, lepeltjes yoghurt, nutella of smeerkaas, een Soms vindt u koekjes, crackers, zakdoekjes, gedroogd fruit, kaaskoekjes, zelfgemaakt vanille-ijs of jello.

Baby’s van 4 maanden zijn omnivoren en eten bijna alles wat voorhanden is. Daarom is de voeding die hun eetgewoonten in stand zal houden, rijk aan eiwitten. Belangrijk om te weten is de noodzaak om uw baby een gevarieerde voeding aan te bieden. Omdat onze baby nog groeit en zich ontwikkelt, heeft hij verschillende soorten voeding nodig en dit verschilt naargelang zijn leeftijd. De jongere baby’s kunnen bijvoorbeeld stukjes kalkoen krijgen, praktisch ham, aardappelpuree en jonge granen (Kashi®). De oudere baby’s kunnen meestal kip, vis of eieren krijgen. Er zijn veel soorten eiwitrijke tussendoortjes verkrijgbaar voor baby’s van 4 maanden oud. Enkele van de ideeën zijn, eiwitrijke noten, eiwitrepen, eiwitrijke pudding, sojapudding, eiwitpannetje, en nog veel meer.

4 maanden oude baby’s mogen meestal water en melk drinken. Vast voedsel is voor hen niet toegestaan. Melk, water en andere vloeistoffen zijn een must voor hen. Baby’s hebben 8-10 glazen water per dag nodig. Als ze honger hebben, kunnen ze echter meer drinken. Het is belangrijk om uw baby’s een andere graansoort te geven, als hij of zij niet goed eet met de gebruikelijke graansoorten. Misschien moet u er wat doorheen mengen of het laten staan om het beste resultaat te krijgen. Eiwitshakes zijn ook uitstekend voor baby’s. Ze zijn gemakkelijk te maken en geven de baby’s veel eiwitten. Eiwitpoeder is ook een uitstekende keuze voor hen. Als ze ouder worden, zetten ouders hun kinderen meestal aan de eiwitshakes en profiteren ze van de beste keuze aan calorierijke eiwitten.

Veel voedsel wordt weggegooid in de loop van de reis naar onafhankelijkheid. Baby’s van 4 maanden zetten echter hun tanden in het voedzame voedsel en spugen het meestal niet uit. Dit verklaart waarom veel ouders zich zorgen maken als hun baby’s hun eten uitspugen. Het voedsel dat wordt uitgespuugd kan niet worden opgenomen door het spijsverteringsstelsel van de baby. Het eerste teken dat uw baby zich niet aanpast aan het voedsel dat hem wordt gegeven, is de frequentie van kokhalzen, ademhalingsmoeilijkheden, constipatie of diarree. Traktaties, babyvoeding, voeding voor volwassenen en andere tussendoortjes moeten in deze periode worden vermeden. Aangezien de voeding van de kleintjes rijker is aan vezels en suikerhoudende stoffen dan de gebruikelijke vaste voeding, raken hun buikjes sneller vol. De lagere frequentie van kokhalzen en constipatie is eerder een voordeel dan een belemmering voor de ouders. Om het verschil te zien tussen uw baby en de gebruikelijke verwachtingen over hun voeding met de introductie van smakelijk en vers fruit en groenten raad ik u de reading oferve voor baby aan. Het is de verborgen camera in de buik van de baby die u zal toelaten om een kijkje te nemen in hun spijsverteringsstelsel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *