Leren kinderen echt van het spelen op tablets?

Leren kinderen echt van het spelen van educatieve spellen op tablets?

Gisteravond, terwijl ik mijn 8-jarige zoon hielp met het schrijven van zijn wekelijkse spellingwerk, vertelde mijn 5-jarige, die altijd op zoek was om de aandacht van zich af te leiden, dat hij tijdens het spelen van een alfabetspel de letters A en Z had geleerd met een fonetisch leerspel op zijn tablet. Zou je willen dat ik de grote of de kleine A voor je schrijf? Vroeg hij grinnikend met zelfvertrouwen.

Onderzoek naar tabletgebruik op de universiteitTot voor kort was er weinig empirisch bewijs om de vraag te beantwoorden waar iedereen naar vroeg of deze educatieve Apps die kinderen graag spelen hen echt iets leren. Maar nu is er hard bewijs dat ze dat doen. Een recente studie uitgevoerd door New York University toont aan dat een lees- en fonetische-leerapp een meetbare invloed had op de leesvaardigheid van kinderen.

Professor Susan Neuman, een NYU-hoogleraar voortijdig onderwijs en voormalig minister van Onderwijs van de VS, leidde een gerandomiseerde studie van zes weken van 95 kansarme studenten in zeven verschillende Head Start-klaslokalen in Brooklyn in de VS en verdeelde de studenten in kleine groepen. Alle 4 en 5 jaar oude studenten kregen een iPad met een populaire app voor het leren van lezen en klanken, genaamd Learn with Homer. Kinderen werden gedurende 15 minuten volledig ondergedompeld in dit iPad-spel met een koptelefoon. Volwassenen kwamen alleen de kamer binnen om te zorgen dat de kinderen op de iPad speelden, maar gaven hen geen enkele leerondersteuning om de resultaten van de proef niet te beïnvloeden.

Na zes weken vertoonden de studenten die de iPad-lessen volgden duidelijke verschillen in 86% van de fonologische vaardigheden die werden gemeten. Ze verbeterden vooral op 3 belangrijke gebieden: printkennis. fonologisch bewustzijn en lettergeluiden. Deze zelfde studenten scoorden hoger op hun TOPEL (Test of Preschool Early Literacy) uitgevoerd na de proef dan beide groepen vóór de proef deden.

Er is dus hard bewijs dat kinderen leren van deze educatieve spellen op tablets. Dat gezegd hebbende, beperk ik nog steeds de hoeveelheid tijd die mijn kinderen elke dag mogen spelen, zoals ze zouden spelen totdat ze opgewonden raken als ik dat niet deed. Ik ben er echter van overtuigd dat als educatieve games van goede kwaliteit door ouders worden gereguleerd, ze belangrijke extra thuisoefeningen bieden voor vaardigheden die kinderen op school leren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *