Bretellen staan ook leuk bij kinderen

Het is een eeuwenoude uitvinding met een rijke historie; het dragen van de bretels. Tegenwoordig is het weer helemaal hip om ze te dragen terwijl het een lange periode uit is geweest. Maar waar dienen bretels eigenlijk voor en wat is de geschiedenis erachter? Bretels zij origineel bedoeld om je smoking of pantalon op de juiste plaats te houden en stamt ergens uit de 18e eeuw. De eerste bekende man die bretels droeg was Benjamin Franklin, de man die de bliksemafleider heeft uitgevonden. Het eerste patent op de bretel stamt uit 1871 voor “banden die overal aan bevestigd kunnen worden”. Door de geschiedenis heen is het op en af gegaan met de bretels, ze zijn namelijk gedragen door de Fransen (waaronder ook Napoleon), Leidse studenten, handelaren op Wall Street, Larry King, en vandaag de dag door Jort Kelder, die de bretels weer helemaal op de agenda heeft gezet. Zo zijn er tijden geweest dat de bretels helemaal net of amper gedragen werden, bijvoorbeeld in de jaren 90, toen paste het helemaal niet in het stijlimago. Ook doen de bretels het in warme zomertijden minder goed, aangezien mensen hun jasje dan vaak thuislaten. In 1893 waren de bretels zelfs onderdeel van de werk kleding op het kantoor.

Wat je in de historie van de bretels niet ziet, is dat ze ooit hip zijn geweest om voor kinderen te produceren en te dragen. Nu de bretels weer op de catwalk te zien zijn, word het aanbod van de bretels steeds groter en zijn ze nu ook voor kinderen beschikbaar. Veel ouders zullen de bretels nog zien als iets oubolligs en niet van deze tijd, maar we gaan in dit artikel het tegendeel bewijzen door de laten zien dat het wél kan en dat het hartstikke hip is om ze te dragen.

Designs en mooie voorbeelden

Dat bretels hip zijn voor kinderen mag gezegd worden, omdat er enorm veel producenten en mode merken inspelen op deze trend en er ontzettend veel keuze is op dit gebied. Zo zijn bretels bijvoorbeeld beschikbaar bij de H&M, C&A, en bij de HEMA. Ze combineren er outfits mee zoals de tuinbroek, wat ook weer gezien mag worden op straat in plaats van in de tuin. De designs voor bretels zijn eindeloos en variëren van denim bretels tot mooie prints en motieven die opvallend zijn om zo de outfit compleet te maken. Voor kinderen is het erg leuk om de bretels te dragen op speciale gelegenheden waar een iets nettere dresscode gewenst is, denk hierbij aan een bruiloft of een verjaardag.

Naast het feit dat bretels trendy en leuk zijn, zijn bretels ook erg functioneel voor kinderen! Zoals vermeld in de introductie werden bretels gebruikt als middel om de broek goed strak te houden. Voor je kind kan dit een uitkomst zijn omdat je waarschijnlijk weleens een broek hebt aangedaan die eigenlijk iets te klein was. Met bretels is dit probleem snel én met stijl opgelost.

boy-suspender-redBretels worden bij kinderen ook vaak geassocieerd als een bepaalde schattigheid factor waardoor de kinderen nog liever eruitzien. Op deze manier ontstaan er mogelijkheden om je kind eruit te laten als een schattige kleine houthakker, maar ook is het mooi om je kind een beetje de jaren 50 look te geven. Dit soort bretels zijn meestal een neutrale kleur (zwart of wit), met misschien een streepjespatroon om het wat extra’s te geven. Dit zorgt voor bretels die echt retro staan en daardoor dat gevoel weer een beetje terugbrengen. Helaas zijn dit soort bretels nog niet heel breed beschikbaar voor kinderen, omdat de merken voor kinderen vooral vrolijke en opvallende bretels maken. Een voorbeeld van dit echte retro design kan je zien op www.brettelen-kopen.be, waar ze authentieke leren bretels verkopen met neutrale kleuren zoals zwart, wit en bruin, maar ook bretels die iets meer casual zijn met een ruitenprintje.  Deze stijl zal ook erg goed verkopen voor kinderen, maar dat moet zich nog iets meer ontwikkelen zodat het breder beschikbaar wordt.

 

Om alles nog even kort samen te vatten; bretels zijn weer helemaal hip aangezien het retro/vintage gevoel weer opleeft in de 21e eeuw, en dit zal alleen nog maar bekender worden en zich door ontwikkelen. Het is dus helemaal niet meer ouderwets of stoffig om bretels te dragen maar het is juist een accessoire om de outfit helemaal af te maken. Kortom, trek vooral de bretels aan voor een speciale gelegenheid of om dagelijks te dragen en houd deze trend goed in de gaten, omdat er wellicht in de nabije toekomst nog interessante ontwikkelingen zullen plaatsvinden waar je bij had willen zijn!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *